Mobilitat femenina a la ciutat. Notes a partir d’un cas - Díaz Muñoz, Mª Ángeles (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 1989)
La mobilitat de la població -i especialment les pautes de comportament espacial de diferents grups socials- constitueix un objecte important de l'actual geografia urbana, a causa possiblement de les seves implicacions en molts altres aspectes de la vida a la ciutat. Les diferències derivades del gènere, en concret, es troben entre les més evidents, tal i com s'ha demostrat en nombrosos treballs d'investigació. En aquest estudi es pretén detectar la forma en que determinades característiques -com l'edat, el tipus d'activitat o el nivell socioeconòmic- afecten la caracterització de la mobilitat femenina i la seva relació amb les pautes reconegudes en 'home. Es posa l'èmfasi especialment en l'estudi d'aspectes com els motius, la freqüència i les maneres de desplaçament de les dones actives, comparant-los amb els dels homes en la mateixa situació. Es pretén comprovar fins a quin punt la incorporació femenina en el món laboral ha influït en la tradicional divisió familiar de rols en el nostre medi social.