Al voltant del seminario "Agricultura, gènere i espai" (Barcelona, diciembre 1987) - Cànoves, Gemma; Solsona, Montserrat (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 1989)
El Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, en col·laboració amb l'Instituto de la Mujer, celebra els dies 10 i 11 de Desembre de 1987 el seminari «Agricultura, Gènere i Espai». El seminari reuní un grup d'estudiosos de diversos camps de les ciències socials interessats per la problemàtica de l'estructura del gènere en la societat. La participació de les professores M. Berlan, J. Momsen i J. Monk, especialistes i pioneres d'aquests estudis, juntament amb els membres del Departament, A. F. Tulla, M. Solsona, M. D. Garcia Ramon, i G. Cànoves, ha permès de constatar i analitzar problemes similars al voltant de la insuficiència de les estadístiques oficials, de la multiactivitat referida al treball de les dones i de la necessitat d'una millor qualificació de la dona en l'agricultura. El seminari és un primer pas en l'objectiu de difondre i integrar els temes del gènere en les anàlisis geogràfiques.