El problema de la mesura del treball de la dona - Solsona, Montserrat (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 1989)
El propòsit d'aquest article és analitzar els criteris utilitzats per definir el concepte de treball als censos i a les enquestes que constitueixen la base de les estadístiques oficials sobre l'activitat econòmica de la població per això que s'ha fet una revisió crítica dels qüestionaris del Cens de Població de 1970 i 1981, el Padró Municipal d'Habitants de la ciutat de Barcelona de 1981 i 1986, el Cens Agrari de 1982, l'Enquesta de Població Activa de 1987 (primer i segon trimestre) i l'Enquesta de Fecunditat de 1985. Durant els darrers anys s'han produït't canvis que repercutiran en una millor captació del treball femení, encara que se segueixen constatant certes limitacions com a conseqüència de prendre com a patró de referència el tipus de treball que més sovint és realitzat per homes.