Geografia feminista a Gran Bretanya: una dècada de canvi - Bowlby, Sophie (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 1989)
A la meitat dels anys setanta, la idea d'una geografia feminista era pràcticament desconeguda a Gran Bretanya. Deu anys més tard, i malgrat les múltiples oposicions, s'ha començat a reconèixer dins de la disciplina geogràfica. Durant aquest temps s'han fet importants aportacions teòriques i empíriques i, per tant, s'han estimulat el canvi i l'aprofundiment conceptual. Aquest article examina les diferents concepcions de la geografia feminista que es poden trobar a Gran Bretanya des de 1976. La primera part analitza les contribucions més importants de la geografia feminista en la geografia britànica durant els anys inicials, entre 1976 i la primeria dels vuitanta. La segona part n'examina el desenvolupament a partir de 1982, data de la fundació del grup de treball "Women and Geography Study Group" de l'I. B. G. Aquest fet va reflectir l'interès creixent per aquesta nova àrea d'estudi i va permetre, només dos anys més tard, la publicació del llibre Geography and Gender: un Introduction to Feminist Geography.