Gènere, espai i entorn: Cap a una renovació conceptual de la geografia? Una introducció - García Ramón, M. Dolors (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 1989)
Durant els Últims anys s'observa un interès creixent per les contribucions conceptuals que la geografia de gènere pot aportar al conjunt de la nostra disciplina. En geografia humana sempre s'ha donat una dissociació entre l'estudi de l'esfera de la producció (geografia econòmica) i la de la distribució i del consum (geografia social i del benestar); i precisament l'anàlisi del gènere fa un plantejament integrador d'ambdues esferes, ja que insisteix en el fet que la llar i el món del treball estan estretament connectats. Donat l'interès que hi ha per aquesta nova temàtica en molts cercles geografies, el Consell de Redacció de la nostra revista ha considerat oportú publicar un número monogràfic en aquesta línia; i per fer-ho ha comptat amb una ajuda de l'Instituto de la Mujer (Ministeri d'Afers Socials).