L’inventari de cartografia: metodologia i pràctica - Alegre i Nadal, Pau (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 1983)
Reproduïm íntegrament en aquesta nota de divulgació la introducció metodològica que hem escrit pel maneig de l'Inventari de Cartografia del Departament de Geografia de la U.A.B. Ens ha semblat que aquells fulls mostraven a bastament la forma de descripció, indexació i classificació dels documents cartogràfics. Per a una major concreció del text li hem afegit expressament la reproducció de les fitxes corresponents a l'Inventari d'un document de mostra, i fragments de l'índex temàtic i del toponímic. Les causes de la dificultat per a establir un sistema normatiu de catalogació dels documents cartogràfics resideixen fonamentalment en la tria del criteri d'individualització dels documents. Secundàriament, la definició dels descriptors és ben problemàtica, donada la seva gran varietat. Les solucions adoptades en el nostre Inventari són solament algunes entre les diverses possibles. Esperem que us puguin ésser útils i suggeridores.