Les "Primeres Jornades Agràries del Delta de l’Ebre" - Cànoves, Gemma; Saurí, David (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 1983)
Els dos primers caps de setmana del marc de 1983 es van celebrar a Amposta les Primeres Jornades Agràries del Delta de l'Ebre, organitzades per la Unió de Pagesos Montsià-Baix Ebre i a les quals varen assistir dos geògrafs de la Universitat Autònoma de Barcelona que, a la vegada, presentaren una ponència sobre els canvis recents dels conreus a l'esmentada zona. Aquestes jornades es van promoure amb l'objectiu de debatre la problemàtica recent sobre les qüestions agràries del Delta de l'Ebre, intentant d'assolir un cert grau de participació entre la pagesia de la comarca. Els temes de les ponències es van establir dins d'una perspectiva que, sense deixar mai la problemàtica especifica del Delta, tingués un capcer més general; s'hi convidaren diversos especialistes sobre els temes a tractar.