Una quantificació municipal de la força del vent aprofitable a Catalunya - Puig Boix, Josep (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 1983)
A partir del renovat interès que, en les societats industrialment desenvolupades, han despertat les anomenades "noves" fonts d’energia, que l’autor prefereix considerar tant com a fonts antigues (per l’ús que se n’ha fet en altres períodes de la història de la humanitat) com a fonts renovables (en oposició a les fòssils i esgotables), aquest estudi representa una contribució a la quantificació del potencial eòlic a Catalunya. Els càlculs no es van basar en les estadístiques meteorològiques recopilades pels Centres Regionals de l’Institut Nacional de Meteorologia, sinó en enquestes realitzades a tots els municipis catalans. A partir d’una sola dada estadística, posteriorment correlacionada amb la velocitat mitjana del vent, es va poder calcular la funció de densitat de probabilitat de la velocitat del vent per a cada municipi. Paral·lelament, es van seleccionar dos sistemes de conversió d’energia eòlica (WECS) amb característiques determinades i se’ls van assignar valors d’acord amb la distribució del vent prèviament calculada. Suposant (a) un percentatge adequat del territori de cada municipi destinat a la captació d’energia eòlica, i (b) una distribució espacial predeterminada dels sistemes, es va calcular el potencial energètic eòlic aproximat a escala municipal.