Pierre Birot i la seva significació en la geomorfologia espanyola - Solé i Sabarís, Lluís (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 1985)
Notícia necrològica de Pierre Birot (1904-1984), destacant especialment la seva transcendència en els estudis geomorfològics sobre la Península Ibèrica, als quals va contribuir extraordinàriament a modernitzar a partir de la seva tesi doctoral sobre els Pirineus. S’exposen les principals aportacions sobre aquesta serralada en contrast amb altres interpretacions morfològiques. Es detallen, a la bibliografia sobre la Península, les seves principals aportacions sobre Portugal, Galícia, la Cordillera Central i el Sud i Sud-est d’Espanya. Breus indicacions sobre el valor de les seves aportacions a les idees geomorfològiques generals i de les seves principals obres en aquest sentit.