L’anàlisi de gènere i la geografia: reflexions entorn d’un llibre recent - García Ramón, M. Dolors (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 1985)
La importància creixent del moviment feminista ha tingut una repercussió notable en el món de la geografia, i en particular en l'anglosaxona, No és, doncs, una sorpresa l'aparició de l'obra britànica Geography and gender: an introduction to feminist geography, que té el mèrit indiscutible de ser el primer llibre sobre el tema i que ha de considerar-se com l'indispensable manual introductori per al coneixement de l'estat de la qüestió de la geografia feminista. Hom presenta en primer lloc una introducció a l'anàlisi feminista bo i situant els diferents enfocaments geogràfics en aquesta perspectiva. Després hom procedeix a una anàlisi feminista de quatre temes geogràfics tradicionals, l'estructura urbana, la localització industrial, l'accés als serveis i el desenvolupament. En darrer lloc hom examina l'status de la dona en la geografia acadèmica anglosaxona. Tota l'obra palesa que la geografia pot contribuir de forma substancial al debat feminista. La desigualtat entre gèneres i les relacions de poder no es manifesten de manera uniforme en el territori, i per això, l'estudi de les variacions espacials dels mecanismes generals pot aclarir-ne la naturalesa i l'origen.