Elisée Reclus (1830-1905): un geògraf francès i un anarquista - Dunbar, Gary S. (Documents d’Anàlisi Geogràfica, 1985)
A la primera part de l’article es fa un estudi biogràfic d’Élisée Reclus, insistint en aquells aspectes relacionats amb la producció de dues de les seves obres més importants, Nouvelle Géographie Universelle i L’Homme et la Terre. Tot seguit s’analitza la influència que Reclus exercí en el món de la geografia tant en el seu moment com en l’actualitat, i finalment s’estudien les influències que el model anarquista tingué en l’enfocament i el contingut de la seva obra.