Gènere i agricultura a Anglaterra - Henshall Momsen, Janet (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 1989)
La geografia rural ha respost amb lentitud a la consideració, cada cop més estesa, de la importància de la perspectiva feminista en la investigació geogràfica, i la majoria dels estudis sobre àrees rurals l'han ignorada. L'interès dels investigadors per la societat rural dels països industrialitzats s'ha limitat a l'estudi del lloc que ocupa la dona en l'agricultura, i ha menystingut l'estudi de l'experiència de les dones que viuen al camp i el paper del gènere en l'organització de la vida rural. Tot això ha creat distorsions i biaixos en els estudis sobre moviments de població rural, ocupació rural i accessibilitat. Tots tres aspectes són tractats en aquest article, que estudia els canvis en la composició de la força de treball agrícola segons el gènere i els problemes d'accessibilitat de la població rural femenina, migrant o no. A Anglaterra, la majoria dels treballs d'investigació s'han centrat en les àrees del sud, perd aquest treball fa referència als problemes d'accessibilitat i d'ocupació de les dones de les àrees agrícoles marginals de les terres altes de Northumberland, al nord d'Anglaterra. Aquest treball demostra que a Anglaterra, malgrat els canvis en l'estructura social i econòmica de les comunitats rurals durant els darrers anys, la llar, com a part integrant de la comunitat, encara manté una importància significativa dins de la ideologia rural dominant. La pervivència de l'estereotip del paper tradicional de la dona i del predomini de l'estatus domèstic en la vida de les dones és molt més acusat a les regions perifèriques. Aquest èmfasi donat al rol domèstic, limita l'ús que les dones poden fer de l'espai comunitari. L'accés a l'espai públic de treball, esplai i poder organitzatiu està limitat per les obligacions respecte dels fills i pels problemes d'accés al transport, i els frens més importants són els nivells tan baixos d'accessibilitat i l'escàs cobriment de serveis socials en aquesta àrea. Totes aquestes restriccions no desapareixeran i les dones seguiran tenint poques opcions de treball, fora de les activitats agrícoles repetitives i mal remunerades, si elles mateixes no participen en el govern local de les zones rurals dominades tradicionalment pels terratinents i en mans dels homes.