De com la literatura pot ser útil a la geografia: reflexions arran de la lectura d'un llibre - Nogué i Font, Joan (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 1983)
Vet aquí el missatge d'aquest, excel·lent llibre que aplega tretze assaigs originals coincidents, tots ells, a revaloritzar el paper de la literatura com a font d’exploració, de les relacions home-medi. Nogensmenys, no és aquest el primer intent dels geògrafs humanistes en aquesta línia. Els treballs de SEAMON (1976), LLOYD (1977), POCOCK (1978 i 1979) i TUAN (1978 i 1980) representen alguns dels antecedents més remarcables. Aquest article, tot i centrar-se exclusivament en el comentari de l'obra Humanistic Geography and Literature, pretén de contribuir a aconseguir un objectiu molt més ampli: el de crear un estat d'opinió favorable a la incorporació en el nostre sistema pedagògic de noves fórmules -en aquest cas la literatura- d'apropament i comprensió de la realitat espacial «viscuda» i «sentida».