A propòsit de The Limits to Capital de David Harvey - García Herrera, Luz Marina (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 1984)
Aquest és el treball més recent de David Harvey, publicat a l'estiu de 1982. Tal com assenyala l’autor, el seu objectiu principal era definir una teoria del desenvolupament urbà en el sistema capitalista, basada en les experiències històriques del Regne Unit, França i els Estats Units. No obstant això, en el transcurs de la investigació, certs «buits» teòrics que pretenia tractar de manera superficial -com la circulació del capital en l’entorn construït, el paper del sistema de crèdit i els mecanismes que mediatitzen la producció de configuracions espacials (com ara la renda del sòl)- van requerir una anàlisi més profunda, a causa de les característiques comparatives de la metodologia marxista. The Limits to Capital és una anàlisi teòrica que pretén oferir un marc interpretatiu general que faciliti la comprensió dels fets històrics, alhora que permeti que aquests fets modifiquin el propi marc. El llibre comença resumint els conceptes bàsics del marxisme i n'aclareix el significat mitjançant l'aplicació en diferents contextos. Els primers set capítols resumeixen i interpreten la teoria de K. Marx. Els capítols vuit a tretze se centren en alguns dels «buits» en la formulació de la teoria marxista i representen la principal aportació de Harvey. La secció dedicada a la circulació espacial del capital i del treball és especialment interessant, ja que assenyala el seu paper reproductiu en el desenvolupament geogràficament desigual, les seves contradiccions i la distribució espacial que adopten aquestes contradiccions, així com les implicacions que se’n deriven en la formació de situacions de crisi i els seus efectes diferenciadors en l’espai.