Notes sobre "Die zentralen Orte in Süddeutschland" de Walter Christaller - Riera i Figueras, Pilar (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 1984)
En aquest article s’intenta incidir en dos aspectes de la Teoria del Lloc Central de W. Christaller que sovint han estat oblidats en l’abundant literatura que gira entorn d’aquest tema. El primer reuneix el conjunt de distorsions que el mateix Christaller ja va preveure que incidirien en el model geomètric proposat. Algunes d’aquestes distorsions són degudes a les diferents condicions del medi físic, d’altres a diversos factors socioeconòmics. El segon aspecte agrupa el conjunt de processos que Christaller considera que influiran en la distribució de les localitats centrals i en els canvis que aquests comportaran. És important assenyalar que aquesta idea del canvi és omnipresent en Christaller, tant en la formulació de la Teoria del Lloc Central com en escrits posteriors.