La geografia a l'ensenyament secundari - Ascón i Borràs, Rosa; Albadalejo, Gide; Bastida, Anna; Edo, Mª José; Sáez, E. (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 1984)
L'objectiu d'aquest article és reflexionar sobre la geografia en l'ensenyament secundari i presentar unes propostes elaborades per un grup de professors de geografia. Es constata que la geografia, en moltes ocasions, juga un paper marginal als instituts, i a partir d’aquest fet s’analitzen les causes d’aquesta situació. Algunes són de tipus institucional i d’altres són inherents a la pròpia disciplina. En aquesta línia, creiem necessària una revisió epistemològica que doni coherència als continguts i seguretat als mètodes. Així mateix, es defineixen els objectius del programa de geografia del batxillerat i la seva aportació a la formació dels adolescents. A la segona part de l’article s’intenta establir un possible marc teòric general que permeti articular els coneixements a diferents nivells i escales: el món, l’estat, la nació o la regió.