Els limits del planejament urbanístic municipal: L’exemple valencià - Burriel de Orueta, Eugenio L. (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2009)
La consulta directa de vora un centenar de plans urbanístics municipals ha permès obtenir indicadors objectius d‘increment de sòl, habitatges i residents que resultaria de l‘execució de les propostes urbanístiques dels municipis valencians. Aquesta informació tan abundant palesa la desmesura de l‘oferta residencial proposada. S‘hi analitza, a més, com la política territorial autonòmica no solament no ha posat límit efectiu a aquest creixement, sinó que l‘ha afavorit. Les conseqüències d‘aquests plans exageradament expansius seran greus, fins i tot en el cas que l‘actual crisi en paralitze o en retarde l‘execució. Hom conclou que l‘oferta residencial no hauria de determinar-se només pel planejament urbanístic municipal, sinó també a través d‘uns límits establerts en un marc supramunicipal, que és competència autonòmica ineludible.