La política social en la iniciativa Urban: els projectes Urban a Tenerife (Canàries) - Díaz Rodríguez, M.ª del Carmen; Delgado Acosta, M.ª Carmen Rosa (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2008)
La revitalització de les ciutats ha estat i és una de les prioritats de la política regional de la Unió Europea. Amb aquesta finalitat, en el període 1994-2006, la gestió urbana ha disposat d’un finançament específic canalitzat a través de la iniciativa Urban, l’objectiu de la qual és frenar el declivi que experimenten els espais urbans a través d’una acció integrada que pretén millorar el paisatge, reforçar-ne la competitivitat econòmica i la lluita contra la precarietat i l’exclusió social. No obstant això, a la pràctica, els resultats aconseguits en matèria social queden subordinats a la millora de l’entorn físic i a l’impuls econòmic. L’anàlisi següent tracta els objectius i l’aplicació dels programes Urban a Tenerife, amb la intenció de mostrar la disparitat entre els criteris d’ordre social establerts per la Comissió Europea a l’hora de finançar aquestes iniciatives i el desequilibri en els resultats obtinguts.