Desigualtats territorials en relació amb l’envelliment de la població espanyola - Jiménez Blasco, Beatriz Cristina (Documents d'Anàlisi Geogràfica, 2008)
El procés d’envelliment demogràfic afecta totes les comunitats autònomes d’Espanya, malgrat que existeixen desigualtats territorials quant a la intensitat i altres característiques demogràfiques que hi estan associades. En l’article, s’hi analitzen aquestes desigualtats i s’hi relaciona el procés d’envelliment amb unes altres variables, com ara el poblament, la pobresa i la salut. Tanmateix, es planteja la importància de la immigració estrangera com a factor de rejoveniment de la població, malgrat que en l’actualitat tendeixi a incrementar les diferències regionals existents.